Desery:
1.Orkiszowa panna cotta
Składniki:
Wykonanie: Kaszkę gotujemy do osiągnięcia odpowiedniej gęstości. Jeśli jest za gęsta, dolewamy mleka. Gęstą i ciepłą kaszkę nakładamy do filiżanek lub małych miseczek. Studzimy i wstawiamy do lodówki. Po godzinie wyjmujemy, zanurzamy filiżankę w gorącej wodzie i odwracamy dnem do góry, by deser wysunął się na talerzyk. Podajemy z malinami lub truskawkami.
2.Owocowe szaleństwo:
Składniki:
-jabłka
-mango
-truskawki
-maliny
-kiwi
- ulubione owoce
Wykonanie:
pokroić wszystkie owoce zalać jogurtem naturalnym i pomieszać.Wydrążyć pomarańcza i nałożyć sałatkę.
3.Owocowe owsiane ciasteczka
Składniki:
Wykonanie:
Piekarnik nastawiamy na 170ºC z termoobiegiem. Na blachę wykładamy papier do pieczenia.
Do miski wrzucamy: płatki owsiane, dwa rozgniecione widelcem na papkę banany, szczyptę proszku do pieczenia (ok. pół łyżeczki, a nawet mniej). Mieszamy dokładnie i rozdzielamy „ciasto” na dwie mniej więcej równe części. Do jednej masy dosypujemy sezam. Do drugiej masy dosypujemy wiórki kokosowe i żurawinę. Wyrabiamy obydwie owsiane masy, a następnie rękoma turlamy kulki, wielkości małego orzecha włoskiego i spłaszczamy je. Układamy na blachę, w odstępach ok. 2 cm i pieczemy 12–13 minut.